Vrijwilligers gevraagd!

Onze stichting zoekt nog een paar vrijwilligers. Wie wil ons helpen? Zie voor info onze pagina "Vrijwilligers gevraagd".

De Vrijwilligers

Gelukkig kan de stichting “ Vrienden van Landgoed Te Werve” een beroep doen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers, die veelal dagelijks op het landgoed te vinden zijn. Het is hun passie om ervoor te zorgen dat Landgoed Te Werve een prachtig onderhouden landgoed blijft.

Ze onderhouden niet alleen het landgoed in samenwerking met Hovenier van der Heyden uit Schipluiden, maar organiseren ook rondleidingen. Of u nu geïnteresseerd bent in cultuur-historie of de bijzondere flora en fauna. We stellen “de harde kern” graag even aan u voor:

Kees Kort (1-11-1927) Kees is 45 Jaar in dienst geweest bij Shell op Landgoed Te Werve voor het dagelijkse onderhoud. “Ik ben vrijwilliger van Te Werve geworden omdat mijn gezin opgegroeid is op Te Werve en het een onderdeel van mijn leven is geworden.”

Kees is al bijna 70 jaar werkzaam op het landgoed en heeft een onuitwisbare invloed gehad op het landgoed zoals het er nu bijstaat. Reden waarom een van de laantjes op het landgoed naar hem vernoemd is (Het laantje van Kort).

Bart Tent (6-2-1930) Bart is lange tijd Werktuigbouwkundige geweest bij Shell Research en heeft in het verleden veel gesport op Te Werve met zijn gezin. “Ik ben hierdoor zo gehecht aan het landgoed dat ik met veel passie mijn energie besteed aan dit prachtige landgoed”.

C. S. M. Gutjahr (30-3-1925) Chis was ruim 30 jaar geoloog bij Shell International. “ Ik heb een specifieke interesse ontwikkeld voor de paddenstoelen en planten op Landgoed Te Werve. Gelukkig staat het landgoed vol met hele bijzondere exemplaren”.

Jaap Korsen (20-12-28) Jaap heeft gevaren bij Shell tankers Rotterdam. Hij begon als leerling stuurman, werd 3e, 2e, en 1e stuurman en werkte zich op tot gezagvoerder van grote olietankers. “ Ik heb in mijn jeugd gewoond op Zorgvliet en de laatste 15 jaar is het mijn passie om Te Werve mooi te houden”.

Cristiaan Lehr (12-4-51) Cristiaan heeft 30 Jaar gewerkt bij Shell Research. “In die tijd is voor mij ook Landgoed Te Werve dierbaar geworden. Na mijn pensionering vond ik het tijd om zelf aan het behoud van het landgoed bij te dragen. Gelukkig weet ik me daarbij omringd door gepassioneerde collega-vrijwilligers”.

Theo Hummelink (14-12-43) Theo was leraar scheikunde en scheikundig onderzoeker. Hij werd uiteindelijk rijksambtenaar. “ Ik heb in het verleden zo veel jaren genoten van Landgoed Te Werve, dat voor mij een bijdrage als vrijwilliger voor de hand lag”.

Kees Slootweg (23-9-41) Kees werkte lange tijd als brandweerman in de gemeente Rijswijk en had vanuit die hoedanigheid in het verleden toegang tot het landgoed. “Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik als brandweerman, samen met vrouw en kinderen vele fijne uren heb doorgebracht op het landgoed. Zo’n mooi Landgoed, daar moeten we met veel mensen zuinig op zijn!

Marieke Zandvoort (19-12-1965) Marieke is Beeldend Kunstenaar en Goudsmid. “Ik ben in een dorp geboren en getogen en een echt buitenmens. Het is heerlijk om lekker buiten te werken op dit prachtige landgoed met fijne collega’s in een prachtige natuur”. Naast deze “harde kern” zijn er nog ruim 20 vrijwilligers op incidentele basis werkzaam op het landgoed. Daarin heeft iedere vrijwilliger zijn eigen specifieke interesses, zoals bijvoorbeeld de bijzondere bostuin met stinsenplanten.

Marjoline van der Jagt (14-04-1952) – Marjoline werkte vele jaren bij KPN in de IT ontwikkeling.”Ik woon al 45 jaar in Rijwijk en geniet al zolang van een afstand van het Landgoed Te Werve. Nu ik met pensioen ben raak ik graag echt betrokken. De IT verder helpen ontwikkelen ligt dan voor de hand, omdat dat is waar mijn ervaring ligt.”

Joke Hendriks (12-5-1957) Joke heeft bijna 30 jaar in Amsterdam gewerkt als studieadviseur. “Ik heb Te Werve goed leren kennen in de tijd dat mijn zoon klein was en we hier vaak wandelden. Nu ik meer vrije tijd heb wil ik graag helpen bij het onderhoud van dit mooie landgoed.“